Het leven is als zeilen. Ook met tegenwind kun je vooruit gaan.

Erkend Leerbedrijf

Assertiviteitstraining

Bent u iemand die het moeilijk vindt om NEE te zeggen tegen een ander? Komt u wel eens in situaties waarvan u achteraf denkt: “Had ik maar dit of dat gezegd?” Voelt u zich schuldig als u niet voldoet aan de wensen van een ander? Wilt u meer leren over uw eigen gedrag en dat van een ander? Mogelijk heeft dan wat aan onderstaande training.

Opkomen voor uzelf; hoezo belangrijk?

U heeft in uw leven altijd te maken met anderen. Niet elke omgang met andere mensen loopt naar wens. Soms geeft u te snel toe aan wat anderen willen, soms wordt u niet gehoord, soms wordt u niet serieus genomen, soms moet u heel duidelijk aangeven wat u wel wilt, of juist wat u niet wilt of waar u geen zin in heeft.
Het is belangrijk om op een goede manier aan te geven wat u wil, wat u denkt en hoe u zich ergens over voelt. Zodat iemand anders snapt wat uw behoeften zijn en hij/zij daar eventueel rekening mee kan houden. Andersom kunt u dan tegelijkertijd ook rekening houden met de behoeften van de ander.

Wat als u niet goed opkomt voor uzelf?

Als u niet goed opkomt voor uzelf en bijvoorbeeld vooral geneigd bent om te kijken wat andere mensen willen, houdt u vaak erg veel rekening met anderen. Soms ten koste van uzelf.
Als u niet goed opkomt voor uzelf en bijvoorbeeld vooral geneigd bent om te kijken naar wat u wil, houdt u vaak te weinig rekening met anderen. U walst dan gemakkelijk over anderen heen, soms zelfs zonder dat u het in de gaten heeft.
In beide gevallen leiden deze manieren van reageren tot ongezonde stress. De ene keer omdat u uw eigen wensen teveel opkropt. Een andere keer omdat uw manier van reageren geen leuke reacties van anderen oproept en al snel leidt tot ruzies of soms ook uitsluiting.
Het is belangrijk om op een goede manier voor uzelf op te blijven komen. Geef op een directe, open en redelijke manier aan wat uw mening, wens, verlangen of grens is. Hou bij dit alles zoveel mogelijk rekening met de gevolgen ervan voor de ander.

Hoe werkt het?

Assertief gedrag kunt u leren. U kunt dit doen door goed naar anderen te kijken en vervolgens door veel en vaak het gedrag wat u wilt vertonen, te oefenen en leren begrijpen hoe het werkt.
In deze cursus, welke iedere woensdagavond gegeven wordt, starten we om de paar weken met een nieuwe groep. Wil u meer informatie over deelname en wilt u er achter komen of het iets is voor u? Neem dan vrijblijvend contact op met Angelique Hameetman 06-28172120. Er volgt altijd een intake voor deelname.

UWV- Twitter

Vacaturebank

Call Now
Directions