bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen… mensen ook.

— Phil Bosmans

Erkend Leerbedrijf

Reintegratie

Starten met hulp van een IRO-traject

Het UWV biedt mensen met een werkloosheids- of een arbeidsongeschiktheidsuitkering mogelijkheden voor begeleiding. Dat heet een IRO-traject (Individuele Re-integratie Overeenkomst).

Wat is een IRO-traject?

Als u een uitkering ontvangt van het UWV, kunt u met een IRO zelf een re-integratiebureau uitkiezen. Dat bureau begeleidt u dan bij het starten van uw eigen bedrijf. U komt in aanmerking voor een IRO-traject wanneer u na een half jaar uitkering nog geen werk hebt gevonden. In sommige gevallen kunt u er al eerder aanspraak op maken. U kunt kiezen voor een IRO-traject dat u helpt aan een baan óf een IRO-traject dat u helpt te starten met uw bedrijf. In zo’n traject krijgt u trainingen, coaching en ondersteuning bij uw start.

Hoe werkt het?

Als u in aanmerking komt voor een IRO-traject, overlegt u met uw werkcoach over wat voor soort traject het gaat worden. Dan kunt u op zoek naar een bureau dat ervaring en expertise heeft in het begeleiden van IRO-trajecten. U hebt de mogelijkheid zélf het bureau uit te kiezen. Ter ondersteuning kunt u een lijst krijgen van het UWV met bureaus in uw regio. Als u een bureau hebt gevonden dat u aanspreekt dan maakt u een kennismakingsafspraak. Deze is ervoor bedoeld om te kijken of beide partijen met elkaar in zee willen.

Heeft u een geschikt bureau gevonden, dan stelt het bureau een offerte op voor het traject. Deze offerte is gericht aan u en bevat een voorstel voor de invulling van uw begeleiding. Uiteindelijk moet zowel u als het UWV akkoord gaan met de offerte. Tijdens het traject rapporteert het bureau maandelijks uw voortgang aan het UWV, u moet het verslag mede ondertekenen.

Het traject wordt samengesteld op basis van uw persoonlijke wensen en behoeftes en kan onder meer bestaan uit de volgende unieke modules en onderdelen:

  • Ontwikkeling van uw persoonlijke missie
  • Bepaling van uw droombaan
  • Ontdek uw passies
  • Keuze uit diverse bijzondere trainingen als mindmapping, loopbaanopstellingen, onderhandelen etc.
  • Inzet van een jobmarketeer: een coach die een recruitmentbureau leidt en u helpt met een juiste, actuele positionering op de arbeidsmarkt
  • Koppeling aan een recruitmentbureau opererend in de branche waar u heen wilt
  • Inzicht in 21ste eeuws solliciteren via virtuele netwerken als Twitter en LinkedIn

UWV- Twitter

Vacaturebank

Call Now
Directions