alle beschrijvingen van de werkelijkheid zijn tijdelijke veronderstellingen…

— Boeddha

Erkend Leerbedrijf

Schuldsanering

Ziet u ook door de bomen het bos niet meer??

Heeft u schulden en komt u er alleen niet meer uit? Of kent u mensen die hulp kunnen gebruiken? Wilt u een oplossing voor uw schulden en rondkomen met het inkomen dat er is? HWC Counseling & Consultancy ondersteunt u daarbij.

Bij de meeste mensen met (grote) schulden is het begonnen met het verliezen van het overzicht over de inkomsten en uitgaven. Geleidelijk komt men er achter dat er steeds meer rekeningen moeten blijven liggen omdat er geen geld meer op de rekening staat. Het begint met betalingsherinneringen die genegeerd worden. Uiteindelijk zullen de incasso’s uit handen worden gegeven en worden de problemen nog groter door oplopende incassokosten. De achterstanden zijn niet meer in te lopen doordat de uitgaven te hoog blijven ten opzichte van het inkomen. Mensen sluiten zich vaak af van de werkelijkheid. Ze weten dat er problemen zijn, maar proberen ze te negeren. Daarop volgend komen er deurwaarders, wat uiteindelijk nog hogere (proces) kosten met zich meebrengt.

Hoe werkt onze budgetcoach?

In eerste instantie zal hij samen met u inzicht krijgen in de financiële huishouding van het gezin. Onze budgetcoach zal eerst een intakegesprek houden om de situatie in kaart te brengen. Ook zal de budgetcoach duidelijk maken wat de cliënt mag verwachten van hem. De budgetcoach gaat een overzicht maken van de inkomsten en uitgaven op maandbasis. Hieruit zal al snel het probleem blijken. Afhankelijk van het aangetroffen probleem wordt er een plan van aanpak gemaakt. Schriftelijk wordt vastgelegd hoe de financiële zorgen het beste op te lossen zijn. Vaak zal dit neerkomen op het treffen van regelingen met de schuldeisers. Zodra de zaken weer op orde zijn, trekt de budgetcoach zich langzaam terug. Eventueel kan een budgetcoach doorverwijzen naar een bewindvoerder.

Contact

Als u meer informatie wenst over de begeleiding bij uw schulden neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze budgetcoach.

UWV- Twitter

Vacaturebank

Call Now
Directions